WiRK Blogi

5 põhjust, kuidas puhas kodu hoiab sind tervemana

Me kõik teame, et peaksime kodu korras hoidma, aga mis seal salata, vahel on tahtmine ükskõik mida muud teha peale koristamise. Kui tähtis ikkagi on korras kodu? Siin on sulle motivatsiooniks 5 põhjust, miks regulaarselt kodus puhtust hoida.
 
  1. Puhas kodu leevendab uneprobleeme
Kas sul on raske õhtuti magama jääda? Sa pole sellisel juhul üksinda – ligi pooled inimestest kogevad aeg-ajalt uneprobleeme ja tunnistavad, et mõtted asjadest, mida peab tegema jne hoiavad neid ärkvel.
Puhas kodu võib sind aga sellisel juhul aidata; Inglismaal läbiviidud uuring leidis, et puhastega linadega voodis ja korras magamistoas on lihtsam magama jääda ja une kvaliteet parem.
 
  1. Korras kodu aitab hoida vaimset tervist 
Mustad pinnad, laiali vedelevad asjad, laste mänguasjad, must pesu ja muu tekitab kergesti ärevust ja stressi. Kuigi aja jooksul me muutume segaduse vastu ‘immuunseks’, siis aju visuaalne korteks on sellest hoolimata siiski koormatud. Segadus seostub meie ajule lõpetamata asjadega ja see tekitab pideva stressis oleku. 
Paljud uuringud on tõestanud, et korras ruum aitab kaasa mõttetegevusele  ja rahustab meelt.
 
  1. Puhas kodu aitab paremini toituda
Võid olla üllatunud, kuid nii see siiski on – 2010. aastal läbiviidud uuring (ajakirja poolt Psychological Science) jõudis järeldusele, et korras ruumides teevad inimesed suurema tõenäosusega tervislikumaid toiduvalikuid ja näksivad toidukordade vahel vähem. See kehtib nii kontorite kui ka kodu puhul. 
 
  1. Puhtas kodus on vähem allergiaid
Pole vahet kas kannatad hooajalise õietolmu, tolmuallergia või koduloomade allergia käes – puhtas kodus on kõikide allergiate sümptomid kergemad. Sissetoodud õietolm võib koguneda tuppa, kui elamist piisavalt korralikult ja tihti ei koristata. Sama kehtib tolmu, kassikarvade ja lestaliste kohta, mis ärritavad limaskestasid ja tekitavad ebamugavustunnet.
 
  1. Regulaarne pindade puhastamine hoiab viirused eemale
Praegu eriti päevakajaline teema – ka viirused, levivad raskemini kui pindu puhastatakse ja desinfitseeritakse regulaarselt.

Paljud meie kliendid tellivad kodukoristaja näiteks kord kuus, kes teeb kodus põhjalikuma suurpuhastuse. Nii on igapäevaselt kodu kergem korras hoida ja saab igas kuus 4-5 tundi hoopis millegi toredaga tegeleda.

Telli WiRK kodukoristaja siit.