WiRK Blogi

4-sammuline strateegia köögi (taas)organiseerimiseks:

Köök on tõenäoliselt kõige läbikäidavam ruum ühes kodus, eriti kui tegu on suure perega. Ega ilmaasjata ei öelda, et köök on kodu süda. Kui köök on korras ja hästi organiseeritud mõjutab see palju igapäevase elu tegevusi. Toiduvalmistamine on mugavam, söögikorrad on nauditavamad ning asjad püsivad kauem oma koha peal. 
Siin on 4-sammuline strateegia köögi korrastamiseks (lõplikult)
1. Loovuta
Vaata läbi köögikappide sisu ja pane kõrvale kõik esemed, mida on sul topelt (maitseained, kulbid, klaasikomplektid) või mida sa pole kunagi kasutanud. Kingi need esemed oma sõpradele või tuttavatele, kes võiksid nendest kasu saada.
 
2. Kujunda
Osta sahtlitesse sisujagajaid, milleks võivad olla plastmassist alused nagu kööginõude jaoks kombeks või kandilised korvikesed, karbid. Need aitavad hoida sarnase funktsiooniga asjad koos ja nii on igal asjal oma koht. Kuivainete jaoks sobivad imeliselt klaasist purgid, mis on palju praktilisemad, kui hoida asju pakendites (kas oled kunagi spagetikarbi ümber ajanud :)) ning näevad samal ajal ilusad välja. Kui vaja kohanda riiulite kõrgust, et paigutada sinna kõrgemaid asju.
3. Organiseeri
Leia igale asjale enda koht. Jälgi sisetunnet, millised asjad peaksid loogiliselt koos olema. Näiteks hommikusöögihelbed koos kuivainetega või hoopis smuuti-tegemise asjadega. See sõltub sinu elustiilist ja harjumustest.
 

4. Sildista
Eriti kui sul on pere, on väga tõenäoline, et nädal peale köögi koristust on olukord jälle endile. Et seda ei juhtuks on üks hea viis sildistada riiulid ja sahtlid, nii, et kõik teaksid asjade õiget kohta. Kõlab suure tööna, aga tegelikult on nii ka endal lihtsam distsipliini hoida ja kööki jooksvalt korras hoida.