WiRK Blogi

8 nippi, kuidas panna kodu hästi lõhnama

1. Vaibad (eriti paksud ja pehmed) imavad endasse kõik lõhnad 🐕🐈. Lihtne viis, kuidas need välja saada – puista vaibale söögisoodat ja jäta see sinna paariks tunniks. Seejärel võta tolmuimejaga vaip üle. Sama tehnika töötab ka madratsite ja diivanitega 😉
 
2. Tihti pole see mitte prügi, vaid prügiämber, mis paha lõhna levitab. Pese prügiämber seebiga ja peale seda pühi desinfekteeriva vedelikuga üle nii seest kui väljast.
 
3. Aja vesi potis keema ja pane sinna sidruniviile, lavendlit, ürte, piparmünte, nelki jne. Keeda segu madalal kuumusel paar tundi ja naudi mõnusat vürtsikat lõhna, mis su terve kodu täidab 🍋. Lõhn jääb tuppa mitmeks päevaks.
 
4. Aseta lõhnaküünlaid riidekappi ja kohtadesse, kus hoiad rätikuid ja voodipesu. Iga kord kui sealt midagi võtad naudid meeldivat lõhna, mis riie on endasse imanud.
 
5. Peida kuivatatud lavendlipunte kappidesse, mis jäävad sinna mitmeks kuuks meeldivat lõhna levitama.
 
6. Osta keraamiline õlilambike (selline, kuhu alla käib pisike teeküünal ja peale saad õli tilgutada). Selle peale pane segu: 2 tl taimset õli (nt kookos, mandli, maisiõli. Mitte oliiviõli!) ja mõned tilgad oma lemmik eeterlikku õli. Inspiratsiooniks: lavendel, seedripuu, ylang-ylang, apelsin jne.
 
7. Too tuppa toalilli, mis lisaks silmailule ühtlasi puhastavad õhku🌿. Näiteks jasmiin ja eukalüpt levitavad peale selle ka väga meeldivat lõhna.
 
8. Põleta endale meeldiva aroomiga viirukit. Ka salvei ja palo santo puit on ruumi värskendava ja puhastava efektiga.📿