WiRK Blogi

7 nõuannet, kuidas luua tagasi-kooli koristamise rutiin

Kool on jälle alanud, suverütmis elamine asendub tegusate argitoimetustega ja kohaneda tuleb uue rutiiniga. On ideaalne aeg (taas)luua koristusrutiin, mis aitab kiires elutempos aega säästa ja mille peale ei peaks liialt palju mõtlema. Virge (see vinge keebiga daam) jagab mõned järeleproovitud lihtsad soovitused, kuidas luua harjumused, mis aitavad kodu korras hoida terve aasta jooksul.

1. Pese nõud ära kohe peale söömist. See võtab kõigest mõne minuti selle asemel, et lasta nõudel kuhjuda kraanikaussi ning kulutada oma õhtu nende pesemisele. Kui sul on nõudepesumasin, siis pane nõud masinasse kohe peale söögikorda ning lülita masin sisse õhtul enne magamaminekut.

2. Võta paar minutit, et koristada köök peale igat söögikorda. Pühi niiske lapiga tööpinnad ja laud.

3. Tee iga päev natuke kodutöödest selle asemel, et nädalavahetusel mitu tundi küürida. Iga päev 20 minutit teeb suure vahe.

4. Delegeeri 😛 Kaasa lapsed kodutöödesse ja anna igale lapsele jõukohane ülesanne, mille eest ta vastutab. Peale selle, et see aitab sind kodukoristuses, õpetab see lastele uusi oskusi ja vastutustunnet.

5. Loo pesupesemisrutiin. Pese pesu kindlatel nädalapäevadel, et tekitada harjumus.

6. Triikimine – sama lugu, näiteks kord nädalas pühapäeval. Tavaliselt läheb töö lõbusamalt muusika saatel 🤘

7. Loo hommiku ja õhturutiinid. Isegi kui päev on kiire ja kaootiline, siis kindel hommiku-ja õhturutiin annab rahu- ning stabiilsusetunde.

JA PEA MEELES:* Mida vähem asju, seda lihtsam on hoida kodu korras. Loe inspiratsiooni SIIT, kuidas vähendada asjade hulka kodus
* Ära stressa, kui asjad pole perfektsed – Su kodu ei pea olema näituseruum 😉🧘‍♀️

Kui sa aga eelistad koristamise asemel hoopis midagi toredat teha, siis saad endale kutsuda koduabilise SIIT.